U Britaniji napravljen najjači gin na svijetu, ima čak 95 posto alkohola

Najjači gin Anno Extreme 95 napravljen je u Velikoj Britaniji, a ima čak 95 posto alkohola. Anno Extreme 95 Gin napravio je par naučnika koji su prije deset godina dali otkaze i posvetili se proizvodnji alkoholnih pića.

Njihov gin 95 sadrži brojne biljne sastojke koji čine njegov jedinstveni okus, uključujući komorač, korijander, muškatni oraščić i sladić. Na opisu proizvoda stoji da ima robusnu aromu i kombinaciju začina koji se omekšavaju uz svježi gutljaj citrusa sa slatkim biljnim notama, a ima dug, suh i složen završetak s primjesama toplog sladića.

“Razvili su ga naučnici s ukusom za avanturu, pomičući granice mogućnosti. Gin Anno Extreme 95 proizveden je s jednim ciljem, da stvori duh alhemije. To je gin koji sadrži više punča i okusa, kap po kap, nego bilo koji drugi alkohol na svijetu. Koristimo produženu destilaciju s mješavinom natopljenih biljaka i biljaka koje smo držali na pari za izdvajanje najboljeg okusa pakovanog u flašu od 25 mililitara”, stoji u objavi destilerije.

Prije nego što se pojavio Anno, titulu najjačeg gina na svijetu nosio je Strane Ultra Uncut s 82 posto alkohola, koji je 2018. proizvela švedska firma.

Comments are closed.