Pogledajte video: Majka došla u zoološki vrt s bebom, gorila dovela mladunče da ga pokaže (VIDEO)

Jedna majka došla je u bostonski zoološki vrt sa svojom bebom koju je primjetila mama gorila pa je i ona dovela svoje mladunče kako bi se ‘upoznali’

Emmiliy Austin dokazala je kako majčinska povezanost nadilazi vrste nakon što su ona i gorila iz bostonskog zoološkog vrta jedna drugoj pokazivale svoje potomke. Video ovog neobičnog susreta koji je objavljen na YouTubeu ubrzo je postao viralan, prenosi New York Post.

– Bila sam naprosto zapanjena – rekla je Emmily.

Susret s mamom gorilom snimio je njen suprug Michael. Njih dvoje išli su u obilazak zoološkog vrta Franklin Park u Bostonu sa svojim petomjesečnim sinom Canyonom kada ih je zapazila mama gorila imena Kiki.

– Promatrala nas je iz svoje spilje i pomislila sam kako gleda u Canyona – rekla je Emmily i dodala kako je Kiki provela oko 5 minuta mašući i gledajući u njenog sina kojeg je držala u naručju.

Emmily isprva nije bilo jasno što Kiki radi dok i ona nije uzela svog sedmomjesečnog sina Pabla i podigla ga uz staklo svoje nastambe kako bi ga pokazala Emmily. Uz Pabla, Kiki ima još četiri kćeri.

Foto: Screenshot/youTube

Emmily i Kiki preko stakla su pokazivale jedna drugoj svoju djecu, a Kiki je podigla svoju ruku na staklo kao da pokušava malenog Canyona primiti za ruku.

– Njeno lice bilo je prepuno ljubavi. Pokazivala je svoje mladunče mojoj bebi – rekla je oduševljena Emmily.

Canyon je ovaj susret prespavao, a Emmily se nada kako će opet moći posjetiti zoološki i družiti se s Kiki i njenim Pablom.

– Kada smo taj dan došli u zoološki nije mi bilo ni na kraj pameti da ćemo imati priliku doživjeti ovako nešto – rekla je Emmily.

Comments are closed.