5 STVARI KOJE NIKAKO NE BISTE SMELI DA RADITE SA OGLEDALOM! Smatra se da ono reflektuje dobru, ali i L0ŠU ENERGIJU, zato poštujte ova pravila!

Postoji mnogo sujeverja koja su vezana za ogledala, a najpoznatije je ono da slomljeno ili naprtslo donosi nes*eću osobi koja ga je razbila.

Postoji mnogo sujeverja koja su vezana za ogledala, a najpoznatije je ono da slomljeno ili naprtslo donosi nes*eću osobi koja ga je razbila.

Smatra se i da ogledalo u domu reflektuje dobru i lošu energiju, pa zato postoje i pravila gde ga treba držati po feng šuiju. U srednjem veku, na primer, bolesnim ljudima nikada nije bilo dozvoljeno da prilaze ogledalima, jer su ogledala mogla da “prenesu” bolest na već slabu osobu. Staro ogledalo, nasleđeno od nekoga ili ono koje je pripadalo bivšim stanarima vašeg doma, takođe može biti uzrok probema.

Kad se sve to uzme u obzir, logično je što postoje i određena pravila o tome kako treba postupati sa ogledalom koje želimo da bacimo, a da ne izazovemo nes*eću…

Šta raditi sa starim ogledalom?

Često u našim stanovima možete pronaći puno nepotrebnih starih stvari koje smo dobili od prethodnih vlasnika stanova ili su uspomena na naše pretke. Stari nameštaj se može baciti ili prodati. Ali gde staviti staro ogledalo? Kako ga “pravilno” izneti iz stana, a da izbegnete lošu sreću?

1. Ako ste sujeverni, onda nikako ne bi trebalo da bacate staro ogledalo u kantu za smeće. Može naprsnuti ili se polomiti, a to je znak nes*eće u kući.

2. Nikada nemojte čuvati u stanu tuđa ogledala. Ako su vam ga ostavili prethodni vlasnici, najbolje je da ga iznesete. Ogledala upijaju svu energiju. U slučaju da su se prethodni stanari neprestano svađali, sva ova negativnost će se preneti na nove.

3. Ne bacajte ga u đubre. Još jedno pravilo za sujeverne kaže da ogledalo treba prvo umotati u crnu krpu pre nego što ga iznesete iz stana, a zatim ga pažljivo prisloniti uz kantu. Potom, treba “baciti” tri prstohvata soli na njega. Tako ćete ukloniti svoju “energiju” iz ogledala.

4. Ne poklanjajte svoje staro ogledalo drugima. Kako ogledalo upija vašu energiju, loš je znak da je prenosite drugima. Nju možete “isprati” pod mlazom vode, a tek onda ga iznesite i ostavite kraj kante za đubre ili poklonite nekome. Vaša energija će biti “izbrisana”.

5. Polomljeno ogledalo ne valja bacati u đubre. Ako vam se ogledalo razbilo ili je naprslo, “najbezbedniji” način da ga se rešite jeste da ga zakopate u zemlju. Bitno je da to bude mesto koje niko ne posećuje ili makar nije prometno. Veruje se da ćete na ovaj način sprečiti nes*eću.

/informer.rs

Comments are closed.