Velika Kladuša: Dado i Salih spremni za novu sezonu Šampionata BiH na brdskim stazama

Predstojećeg vikenda počinje nova sezona Šampionata BiH na brdskim stazama. Po kalendaru prva utrka se vozi u Skradinu u R Hrvatskoj. AMK „Pro Drive“ Velika Kladuša će na prvenstvu predstavljati dva vozača Dželhad Mujkić i Salih Karajić, piše RVK.


Dželhad Dado Mujkić će sa svojim vozilom VW Golf nastupati u klasi E1-15, dok će Salih Karajić sa svojim vozilom Honda Civic nastupati u grupi N3. Oba vozača kao i njihovi automobili su spremni za početak prvenstva i nestrpljivo očekuju prvu utrku u Skradinu. Očekivanja su na nivou i nadaju se dobrom rezultatu uz malo sportske sreće i da neće doći do neplanskih kvarova na vozilima koji bi mogli dovesti do toga da ne završe određene utrke a koji bi mogli ugroziti i cijelu sezonu.

Salih je skupa sa predsjednikom AMK „Pro Drive“ Velika Kladuša Arifom Karajićem radio na pripremi vozila Honda Civic. Pomoć oko nabavke dijelova pružili su im i određeni sponzori. Dado koji je vlasnik privatne lakirnice i servisa u Trnovima već godinama sam radi na popravcima i pripremanju svog vozila i nabavku neophodnih dijelova sam finansira. AMK „Pro Drive“ Velika Kladuša kao i vozači Salih i Dado su uputili riječi zahvale vjernim sponzorima koji im pomažu sve ove godine i ujedno uputili poziv svih zainteresiranim firmama da im pomognu u skladu sa mogućnostima.

U planu AMK „Pro Drive“ Velika Kladuša je da pored Skradina nastupaju i na brdskim utrkama u Loparama, Vlasenici, Tuzli, Cazinu i Banjoj Luci.

Kako smo doznali u AMK „Pro Drive“ Velika Kladuša u nekoliko utrka u grupi N2 ovaj klub će predstavljati Elmedin Dautović sa vozilom Citroen Saxo vts. I bivši član ovog kluba Sanel Ćehić sa trenutnom adresom u Njemačkoj uzeće učešće na utrci u Skradinu (sa stranom licencom se boduje za Međunarodno natjecanje).

Comments are closed.