Tragedija u Bosanskoj Krupi: U P0ŽARU P0GINULA jedna osoba, pronađeno ugljenisano tijelo

U p*žaru porodične kuće u naselju Ivanjska u Bosanskoj Krupi sm*tno je stradala jedna osoba što je utvrđeno dolaskom vatrogasaca, a onda i pripadnika policije. Pomoći nije bilo, jer je, prema riječima očevidaca, tijelo bilo ugljenisano.

Prema izvještaju Profesionalne vatrogasne jedinice Bosanska Krupa dva su se p*žara dogodila u Bosanskoj Krupi, a obje dojave su uslijedile jučer oko osam sati.

Naime, oko osam sati na području Bosanske Krupe u ulici Goraždanska bb dojavljen je p*žar stambenog objekta. Na lice mjesta upućeno vozilo sa dva vatrogasca. Po dolasku na lice mjesta utvrđeno je da je zbog povezanosti dimnjaka sa drvenom oplatom u plafonu došlo do njenog zapaljenja te širenja p*žara. Brzom akcijom pripadnika PVJ p*žar je lokaliziran te spriječeno njegovo širene na susjedne objekte. Pričinjena je veća materijalna šteta povrijeđenih nije bilo.

Samo par minuta kasnije od strane policijske uprave Bosanska Krupa dojavljen je p*žar na stambenom objektu u naselju Ivanjska. Na lice mjesta upućen je drugi tim PVJ Općine Bosanska Krupa vozilo sa dva vatrogasca i jednim vozilom te je angažovano i Dobrovoljno vatrogasno društvo Otoka iz Bosanske Otoke sa jednim vozilo i tri vatrogasca.

Po dolasku na lice mjesta zajedno sa pripadnicima MUP-a konstatovano da je p*žar u fazi samogašenje te nema potrebe za intervencijom vatrogasaca. Pretragom objekta ustanovljeno da je jedna prostorija (dnevni boravak) potpuno izgorjela te je došlo do prenošenja p*žara na ostale prostorije. U prostoriji zahvaćenom p*žarom pronađeni su pos**tni ostaci odrasle osobe za koju se pretpostavlja da je korisnik objekta 1971. godište.

Po završetku akcije gašenja na objektu su od strane pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona poduzete istražne radnje u vezi utvrđivanja uzroka p*žara.

I ovom prilikom PVJ Bosanska Krupa apeluje na stanovništvo da u ovom periodu nižih temperatura i povećanog inteziteta grijanja obratite pažnju na mjere opreza u objektima tokom loženja i odlaganja materijala za loženje, piše Radio Bosanska Krupa.

Comments are closed.