Strateški prioritet opremanja policije USK

Ministarstvo unutrašnjih poslova USK ulaže ogromne napore u nabavci adekvatne opreme i naoružanja uprkos finansijskim ograničenjima.

Trenutno je prioritet izgradnja objekta Policijske stanice Bužim u vrijednosti 1,1 milion KM čiji se završetak očekuje u toku naredne godine.

Kako bi išli u korak s vremenom, opremanje policije je prioritet u domenu unutrašnjih poslova u čemu imaju podršku Vlade USK.

Nastaviti će se kontinuiran rad na poboljšanju standard i uslova rada policije. U ovoj godini provedena je tenderska procedura i potpisan ugovor za specijalističku opremu odnosno naoružanje za koju se isporuka očekuje krajem ovog mjeseca.

Za izgradnju objekta Policijske stanice u Bužimu završena je tenderska procedura i ako dozvole vremenski uslovi krenuti će se sa radovima.

Za policijske službenike uskoro se očekuju i uniforme.

Ovo bi mogao značiti značajan pomak u opremanju policijskih službenika, ali i poboljšanju uslova njihovog rada kada smo svjesni njghove angažovanosti po pitanju migrantske krize u otežanim epidemiološkim uslovima.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više