SIPA na području Velike Kladuše lišila slobode dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na tri lokacije u Velikoj Kladuši i tom prilikom u jednom stambenom objektu otkrili 26 migranata, od kojih je troje djece…

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Velike Kladuše u okviru operativne akcije “Maroko”, lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile k**vično djelo organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na tri lokacije u Velikoj Kladuši i tom prilikom u jednom stambenom objektu otkrili 26 migranata, od kojih je troje djece.

Privremeno su oduzeli mobilne telefone, razne evidencije te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem kri**ičnom postupku. U toku je kr**inalistička obrada os**njičenih, nakon čega će o njihovom daljem statusu odlučiti postupajući tu*žilac Tu*žilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tu*ilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Unsko-sanskog kantona.

Comments are closed.