PROBLEM SPORTSKE DVORANE U BIHAĆU // SDP Bihać pita odgovorne: Gdje će naši sportski kubovi u dvoranskim takmičenjima ove godine prijaviti svoja takmičenja i gdje će trenirati, trakavica oko dvorane traje skoro dvije godine

Rok za izgradnju sportske dvorane u Bihaću je odavno probijen, a prema onom što se može pogledati na licu mjesta, završetak radova još se ne nazire, tako da će rok u značajnoj mjeri biti pomjeren, što je otežavajuća okolnost za sve sportske kolektive čije se aktivnosti vezane za dvoranu.


Vezani članci:
PROBIJEN ROK IZGRADNJE SPORTSKE DVORANE U BIHAĆU // Klubovi iz Bihaća primorani utakmice igrati u V. Kladuši i školskim dvoranama, hoće li imati gradsku sportsku dvoranu u 2021.? (FOTO)

O ovom problemu je portal USN.ba pisao prije 4 mjeseca, najavljujući početak sezone ove jeseni i još jednu sezone agonije klubova iz Bihaća koji će svoje utakmice igrati u V. Kladuši, Cazinu i drugim mjestima, a sve zahvaljujući ekspresnoj rekonstrukciji sportske dvorane u Bihaću.

Ovu temu, ovaj problem, je apostrofirao i GO SDP Bihać, na čelu sa predsjednikom SDP Bihać, Adnanom Habibijom, koji je prisutnim novinarima na press konferenciji ispred nedovršene dvorane iznio stavove SDP-a, ali i uputio pitanja nadležnima za ovaj problem, pitanja koja žele znati i građani Bihaća.

“Trakavica oko izgradnje traje skoro dvije godine, gdje jednostavno nemamo nikakvih informacija šta se dešava sa sportskom svoranom “Luke” u Bihaću. To je veoma bitno pitanje, iz razloga što trpe sportske manifestacije. Trebamo dati građanima odgovore, šta je zapravo sa sportskom dvoranom Luke. Sportski klubovi su u magli i ne znaju šta da rade, veliki broj onih najmlađih trpe zbog nerada gradske uprave i izvođača. Gdje će sporski klubovi trenirati i odigravati svoje utakmice?”, rekao je Adnan Habibija, predsjednik SDP Bihać.

“Gdje će Gradska kuglana biti smještena ukoliko neće biti u dvorani “Luke”?”, dodatno je pitao Habibija.

Kompletnu press konferenciju možete pogledati u video prilogu:

Comments are closed.