OPĆINSKA I GRADSKA VIJEĆA U USK: REZULTATI POZNATI, SLIJEDE PREGOVORI O KOALIRANJU

U Bihaću , kako je već obznanjeno nema većih promjena za kandidate Gradskog vijeća. Najviše glasova osvojila je SDA i to blizu 5000 , a odmah iza nje je POMAK sa nešto više od 4 hiljade glasova. U Vijeće će ući i kandidati SDP-a, A-SDA, Naroda i Pravde , SBB-a, DF-a, S BiH, Naše stranke i Nezavisnog bloka.

Za Gradsko vijeće Cazina ubjedljivo, sa skoro 10 hiljada glasova vodi A SDA. Četiri hiljade glasova osvojila je SDA, dok su izborni prag prešli još jedino SDP i DF.

U Velikoj Kladuši sa preko 42 % glasova, vodi Laburistička stranka, iza nje su SDA sa blizu 16 %, a slijede je SDP i KSPP, DNZ i Krajiška stranka, Narod i Pravda, A – SDA i Naša stranka.

Bužimsko Općinsko vijeće sačinjavat će kandidati iz SDA,koji imaju skoro 3 i po hiljade glasova , A SDA sa blizu 1700 , te kandidati Nezavisnog bloka, Narodne liste, SDP-a i Stranke penzionera.

U Bosanskoj Krupi vijećničke klupe će zauzeti kadrovi SDA sa 2600 glasova, A SDA sa blizu 1600 , SDP sa hiljadu i po , te DF-a i Naroda i pravde.

U Sanskom Mostu izborni prag prešli su SDA sa skoro 3000 glasova, SDP 1500 , Nezavisni blok, A SDA, Narod i pravda, DF, Naša stranka i SBB.

U Bosanskom Petrovcu mjesta će dijeliti SDA, koja je prva sa 800 glasova, SNSD 370 ,DNS, A SDA , Nezavisna bh. Lista, Socijalistička partija, DEMOS,SBB I SDP.

U Ključu vijećnička mjesta osvojili su SDP sa ukupno 1332 glasa, SDA 1280, Narod i Pravda, A SDA , Nezavisni blok,SBB te Stranka za BiH.

Očekuje se da će u svim pomenutim vijećima, doći do koaliranja stranaka, kako bi se znalo ko je vladajuća većina.

/ rtvusk.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više