Određen pritvor pripadniku MUP-a USK Elvedinu Džigumu, komandirima zabranjen prilazak policijskim stanicama

Općinski sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor policajcu iz Bosanskog Petrovca Elvedinu Džigumu dok je komandirima PS Bihać Šemsudinu Dediću i Nerminu Mahmutspahiću, PS Bosanski Petrovac određene mjere zabrane vršenja službene dužnosti komandira, prilaska policijskim stanicama te svjedocima u istrazi, objavio je portal avaz.ba.

Policajci su lišeni slobode u akciji kodnog naziva „Nebo“, a koja se odnosi na koruptivne aktivnosti u MUP USK-a.

Policajci Slavko Šobot i Samir Hodžić ranije su sve priznali te su pristali na saradnju sa postupajućim tužiocem, nakon čega su pušteni na slobodu.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu USK navodno se došlo do saznanja da su policijski službenici koji su lišeni slobode imali podršku vrha policije u Bihaću, što je sada dalji predmet istrage, piše avaz.ba.

Oni se sumnjiče da su sebi prisvajali novac od saobraćajnih prekršaja. Ova akcija je slična onoj sarajevskoj prije godinu, kada je lišeno slobode, a zatim optuženo 17 policajaca MUP -a KS.

– Osumnjičenima se stavlja na teret da su od marta 2019. do juna 2021. godine udruženo i organizirano počinili veliki broj krivičnih djela korupcije koja se ogledaju u uzimanju novca od većeg broja vozača na području Općine Bosanski Petrovac radi izbjegavanja prekršajne odgovornosti, a posebno uzimanje novca od vozača kamiona za prijevoz drveta i odgovornih osoba više privrednih društava kako se istima ne bi vršila saobraćajna kontrola ili kontrola pretovara drveta – kažu iz Tužilaštva USK.

Comments are closed.