Objavljen identitet svih policajaca lišenih slobode u akciji SIPA-e “Nebo”

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jutros na području Krajine lišili slobode pet policijskih službenika. Kako je objavio portal avaz.ba riječ je o akciji kodnog naziva “Nebo”, a među policajcima koji su lišeni slobode su i dva komandira. Lišeni slobode su komandir policijske stanice u Bihaću i u Bosanskom Petrovcu.

Akcija je obavljena po naredbi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Radi se o krivičnim djelima korupcije i zl.upotrebe položaja.

Prema informacijama bliskim istrazi, lišen slobode je komandir policijske stanice Bihać Šemsudin Dedić i komandir policijske stanice Bosanski Petrovac Nermin Mahmutspahić, piše avaz.ba.

Lišena slobode su tri policijska službenika zaposlena u policijskoj stanici u Bosanskom Petrovcu, a radi se i Samiru Hodžiću, Mevludinu Džigumu i Slavku Šobotu.

Oni se sumnjiče da su sebi prisvajali novac od saobraćajnih prekršaja. Ova akcija je slična onoj sarajevskoj prije godinu, kada je uhapšeno 17 policajaca MUP -a KS

– Osumnjičenima se stavlja na teret da su od marta 2019. do juna 2021. godine udruženo i organizirano počinili veliki broj krivičnih djela korupcije koja se ogledaju u uzimanju novca od većeg broja vozača na području Općine Bosanski Petrovac radi izbjegavanja prekršajne odgovornosti, a posebno uzimanje novca od vozača kamiona za prijevoz drveta i odgovornih osoba više privrednih društava kako se istima ne bi vršila saobraćajna kontrola ili kontrola pretovara drveta – kažu iz Tužilaštva USK.

Comments are closed.