Nevjerovatan slučaj u Bužimu // Znao da je pozitivan na koronavirus i izlazio iz kuće – Policija ga uhvatila čak dva puta!

Osoba rođena 1959. godine u Bužimu jučer je uhvaćena od strane policije u kršenju mjera izolacije, objavljue uskinfo.ba.

On je primjećen u 09:45 da se kreće vozilom kroz naselje. Nama je potvrđeno od strane Doma zdravlja Bužim da se osoba nalazi na spisku osoba kojma je izdano rješenje o izolaciji. Rješenje mu je izdano jer je pozitivan na koronavirus. Policijska patrola je otišla prema njegovoj kući, ali mu nije pristupala već su ga kontaktirali telefonom. On je obrazložio postupak rekavši da je išao da kupi nešto i obavi određene radnje. Rekao je da nije imao kontakata. Međutim, ista osoba je ovo uradila i tri dana ranije, odnosno 19-tog marta. Zbog te činjenice, obaviještena je i dežurna tužiteljica koja je ovo djelo okarakterisala kao kri**čno djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije”, rekao je portparol Uprave policije MUP-a USK-a Ale Šiljdedić.

Prema Kri**čnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine za ovo djelo je propisana kazna ‚ZATV0RA do jedne godine.

U toku su istražne radnje.

Foto: Općina Bužim

Comments are closed.