Nastavlja se 4. vanredna sjednica Skupštine USK na kojoj je smijenjen Agan Bunić: Hoće li Skupština USK napokon dobiti novog predsjedavajućeg?

U Bihaću je danas zasjedao Kolegij Skupštine USK, čiji su članovi jednoglasno usvojili prijedlog o nastavku 4. vanredne sjednice koja je počela još sredinom novembra 2019. godine.

Tada je s pozicije predsjedavajućeg Skupštine smijenjen Agan Bunić, kojeg bi na prijedlog Kluba Bošnjaka trebao naslijediti skupštinski zastupnik Nisvet Jusić.

Istog dana održati će biti održana i 15. redovna sjednica Skupštine USK-a, tokom koje će poslanici, prema usvojenom dnevnom redu, raspravljati o nekoliko važnih pitanja.

Podsjetimo, portal USN.ba je u nekoliko navrata pisao o neodržavanju sjednice Kluba Bošnjaka i nemogućnosti dogovora oko predstavnika Bošnjaka u rukovodstvu Skupštine USK. Hoće li na sjednici Kluba Bošnjaka postojati potrebna većina na kojoj će Bunić biti razriješen i imenovan novi član predsjedništva Skupštine, ostaje nam da vidimo. Prema saznanjima portala USN.ba, sjednica Kluba Bošnjaka još uvijek nije zakazana.

Comments are closed.