Nakon Općinskog povjereništva Bos. Krupa, ostavke i prekid članstva u NiP zatražili Općinsko povjereništvo Bos. Petrovac i ministar u Vladi USK (FOTO)

Nakon podnošenja neopozive ostavke na članstvo i sve stranačke funkcije u NiP od strane kantonalne zastupnice Ifete Kadić, Povjereništva NiP-a u Bosanskoj Krupi i oko 50 aktivnih članova, ostavke su usljedile i u drugim organizacijama.

Redakciji portala USN.ba pristiglo je saopćenje za javnost Općinskog povjereništva NiP Bos. Petrovac, kojeg možete pogledati u nastavku, kao i ostavka ministra u Vladi USK.

Na članstvo i sve funkcije ostavku je podnio Fadil Balić, predsjednik Povjereništva NiP-a Bosanski Petrovac, te kako stoji u ostavci svi članovi povjereništva. Istog dana svoju neopozivu ostavku kantonalnom povjereniku Halilu Bajramoviću dostavio je i ministar za boračka pitanja u Vladi USK-a Ermin Zulić iz Bihaća.

Kako je navedeno u ostavkama, problem je u komunikaciji i radu Kantonalnog povjereništva, da li će na ovom osipanje NiP u USK stati ostaje nam da vidimo.

Podsjetimo na proteklim lokalnim izborima, Narod i Pravda je u ukupnom zbiru u USK ostvarila veoma dobar rezultat, međutim nakon turbulencija u članstvu, ostaje nam da vidimo šta će se događati u narednom periodu.

Reakciju predsjedništva stranke, kao i Kantonalnog povjereništva još uvijek nemamo.


Comments are closed.