Na području Bihaća u samoizolaciji trenutno 34 osobe

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj osobe pozitivne na virus COVID-19, čime broj oboljelih na području grada iznosi 15 osoba. Nažalost, na području grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja, istovremeno devet osoba je ozdravilo su od koronavirusa.

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 34 osobe, a sa područja grada Bihaća u karanteni u Cazinu nalazi se 21 osoba. Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirano je 763 osoba.

Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta. Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 405 redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 30 uzoraka u Sarajevo na testiranje. Ispred ZU Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirana su 4 narušavanja javnog reda i mira i niti jedna saobraćajne nesreće. Vatrogasna jedinica Bihać imala je intervenciju u ulici Banjalučka gorjela trava i smeće (požar ugašen). Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama i Crvenom križu Bihaća.

Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 546 topla obroka za socijalno ugrožene građane, a evidentirano je i 10 dobrovoljnih darivalaca krvi. U gradu Bihaću postavljena su i u funkciji 3 dezinfekciona tunela i to na lokacijama centar grada, Ozimice I i ZU Dom zdravlja Bihać.

U toku je premiještanje migranata sa ulica grada Bihaća u privremeni kamp Lipa. JP Veterinarska stanica d.o.o. Bihać vršila je dezinfekciju objekata na području grada Bihaća: zgrada Gradske uprave, dom Vatrogasne jedinice, Kantonalni sud, Opštinski sud, Kuće SPŽZ na Kamenici, Kantonalno tužilaštvo, Ulica Hasana Kijafe Pruščaka i javne površine uz objekte u pomenutoj ulici, Ulica Mehmed paše Sokolovića te javne površine uz objekte u pomenutoj ulici, ulica Murat bega Ibrahipsašića te javne površine uz objekte u pomenutoj ulici, mostovi ( gradski most, pasarela, mostovi na gradskoj otoci, most u gradskom parku i most na Ozimicama 1), prevozna sredstva (vozila za dostavu, kamioni, kombi vozila), poslovni objekti u Harmanskoj, Ružica, Vinca, Čekrlije, Novo naselje, Orljani, KIB banka, Vakufska banka, JP Vodovod Bihać, pročišćivač otpadnih voda Velhovo, ulaz zgrade Ozimice II B2 D4.

Vatrogasna jedinica vršila dezinfekciju na području grada Bihaća u mjesnoj zajednici Mali Lug, ulice Bećira Islamovića i Brčanska ulica. JKP „Komrad“ d.o.o. je vršio sapiranje ulica u MZ Klokot – Papari.

ZU „Dom zdravlja“ Bihać nije vršio dezinfekciju. Pojačana dezinfekcija objekata kolektivnog stanovanja:“GTO“d.o.o.-17 zgrada, Zijo i sin d.o.o.-10 zgrada, Stanouprava-22 zgrade. Vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više