Mulabdić: Iduće sedmice počinje vakcinacija protiv gripe u USK (VIDEO)

Vakcinacija stanovništva iznad 65 godina starosti s hroničnim oboljenjima, ali i zdravstvenih radnika ove godine u blagom je kašnjenju, zbog pandemije koronavirusa.

Vakcine koje su tek danas stigle u BiH, naredne sedmice bi trebale biti distribuirane domovima zdravlja Unsko sanskog kantona, nakon čega bi otpočeo i proces vakcinacije.

Ove je godine Federalni zavod za javno zdravstvo kupio 10 hiljada vakcina za imunizaciju zdravstvenih radnika, od čega će, kako saznajemo od Zarine Mulabdić, direktorice Zavoda za javno zdravstvo USK-a, oko hiljadu doza biti usmjereno prema radnicima zdravstva USK.

Kako saznajemo, vakcina protiv gripe neće se moći nabaviti u slobodnoj prodaji odnosno u aopotekama kao prijašnjih godina. Razlog je, kako saznajemo, što apotekari ove godine nisu poručili doze vakcina jer su ranijih godina imali slabu potražnju.

/ rtvusk

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više