Nastavljamo raditi za uređeniju BiH: U Ključu formiran Inicijatvni odbor Narodnog evropskog saveza (NES), Elvir Risović predsjednik Inicijatvnog odbora

Narodni evropski savez večeras je službeno oformljen u još jednoj lokalnoj zajednici Unsko- sanskog kantona. U ime Inicijativnog odbora Narodnog evropskog saveza Ključ, prisutne je pozdravila i poželjela im dobrodošlicu u Ključ Dijana Ćemal, a potom se obratio Elvir Risović koji je, između ostalog, istaknuo da smatra da će se upravo mladi i odlučni ljudi okupljeni oko Narodnog evropskog saveza u narednom periodu baviti prioritetnim pitanjima koja se tiču općine Ključ. Među glavnima je naveo zdravstvenu zaštitu građana, pitanja Mijačice i DI Sanica te putni pravac Budelj- Lanište.

Po riječima člana Predsjedništva NES BiH i aktuelnog premijera Vlade Unsko- sanskog kantona u protekle dvije godine najzornije se pokazalo od kolikog je značaja za jednu lokalnu zajednicu kakva je Ključ, bolja i agilnija saradnja s višim nivoima vlasti jer je komunikacija između Vlade i ove općine trenutno na najvišem nivou.

Član Predsjedništva NES BiH i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Jasmin Emrić u svom je obraćanju istaknuo da su članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu strateški vanjskopolitički ciljevi BiH koji nemaju alternativu te da se ukrupnjavanjem b-h političke scene učvršćuju stavovi i proširuju kapaciteti pozitivnih politika ujedinjenih u Narodni evropski savez te osigurava kontinuitet reformskih procesa na putu BiH ka EU i NATO-u.

O razlozima formiranja Narodnog evropskog saveza govorio je član Glavnog odbora Mirza Batalović koji je istaknuo politički i svaki drugi uspjeh dvojice gradonačelnika, Nermina Ogreševića i Ibrahima Hadžibajrića, rekavši da se radi o uspjehu koji u oba slučaja počiva na velikom radu i odmaknutosti od političkih centara moći koji se bave samo sobom. Ključkoj organizaciji Narodnog evropskog saveza poželio je puno uspjeha u budućem radu.

-„Ključ je izuzetno perspektivna i vrijedna općina. Ima brojne prednosti u privrednom, geografskom i turističkom smislu i naravno da zaslužuje napredovati. Mi smo upravo u procesu vođenja lokalnih zajednica, napredovanju i projektima koji su rađeni s građanima i za građane stekli neprocjenjiva iskustva i znanja koja su jedino rješenje za ukupan napredak naše države. Jer, ono što građanima mijenja životne uvjete predstavlja pozitivnu promjenu i počinje upravo od lokalne zajednice.“, istaknuo je Nermin Ogrešević, predsjednik NES BiH i dodao: „Bosna i Hercegovina treba i zaslužuje promjene, uređeniji sistem, pravednije društvo. Sve ovo mogu i moraju voditi samo oni koji za taj posao imaju potrebno znanje, oni koji streme najvišim i najčasnijim ciljevima i oni za koje nema kalkulacija niti gubljenja vremena na trivijalnim dnevno političkim temama. Smatram da je došlo vrijeme za ljude pravog bosanskog kova i one koji će radom, a ne pričom graditi napredniju i uređeniju državu.“, rekao je, između ostalog, predsjednik Ogrešević.

Comments are closed.