Je li SDP prekršio obećanje? Sa SDA u Bužimu i Ključu formirali vlast (FOTO)

Proteklih dana aktuelni su procesi konstituiranja općinskih i gradskih vijeća u Unsko- sanskom kantonu. Zanimljivo je da je SDP u Bužimu i Ključu formirao vlast sa SDA, iako su u svom programu jasno naznačili da neće koalirati sa SDA niti sa drugim strankama sa nacionalnim predznakom. Saopćenje je stiglo iz Kantonalnog odbora SDA USK.

“Kantonalna organizacija Stranke demokratske akcije USK daje podršku našim lokalnim organizacijama u svim gradovima i općinama koje pokušavaju formirati stabilne parlamentarne većine kako bi se u teškom vremenu sa lokalnog nivoa što kvalitetnije odgovorilo izazovima koje su nam donijele posljedice pandemije koronavirusa”, navodi se u saopćenju iz KOSDA USK.

Ističu da su posebno zadovoljni da je u ovoj sedmici uspostavljena koalicija SDA i SDP-a u Bužimu i Ključu, te pozivaju sve političke aktere u Kantonu da, svjesni važnosti lokalnog nivoa vlasti, krajnje ozbiljno pristupe razgovorima u svim lokalnim zajednicama, a sve s ciljem stabilnosti općina i gradova.

Pozvali su i Vladu Unsko-sanskog kantona da se ravnopravno odnosi prema svim općinama bez obzira na političke odnose, te da svi treba imaju jednak i pošten tretman.

Konstituirajuća sjednica OV Ključ (foto: usn.ba)

Konstituirajuća sjednica OV Ključ (foto: usn.ba)

Konstituirajuća sjednica OV Ključ (foto: usn.ba)

Konstituirajuća sjednica OV Ključ (foto: usn.ba)

Comments are closed.