Gradska uprava Bihać organizirala je večeras sjećanje na stradanje Vukovara i njegovih građana 1991. godine pod motom „ Bihać – Vukovaru“ (FOTO)

Gradska uprava Bihać organizirala je večeras sjećanje na stradanje Vukovara i njegovih građana 1991. godine pod motom „ Bihać – Vukovaru“.

I ove godine Bišćani su se okupili na platou crkve sv. Ante Padovanskog kako bi odali počast nevino stradalim stanovnicima i braniocima Vukovara. O značaju obilježavanja tužnih godišnjica i zločina u Vukovaru, Škabrnji, Srebrenici i Ljutočkoj dolini prisutnima su govorili bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i dr.sc. Franjo Jurić.

Podsjetimo, nakon sloma odbrane Vukovara, 18. novembra 1991. godine iz bolnice je odveden 261 branilac i civil. Njih 200 je ubijeno na Ovčari, a za preostalima se još uvijek traga.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više