Dragan Bursać, direktno: “Da nije bilo Clintona, Peti korpus Armije BiH bi prošao kroz Banjaluku ko promaja kroz opranu kosu”

– Peti korpus Armije BiH bi prošao kroz Banjaluku ko promaja kroz opranu kosu”, poručio je Bursać.

Najave da bi Sarajevo uskoro moglo dobiti ulicu bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona komentirao je novinar iz Banje Luke Dragan Bursać.

Dragan Bursać je u svom stilu komentirao najavu da će glavni grad Bosne i Hercegovine uskoro dobiti ulicu Billa Cnintona.

“Sarajevo bi uskoro moglo dobiti ulicu Billa Clintona. A Banjaluka ništa? Da nije bilo Clintona i administracije, Peti korpus Armije BiH bi prošao kroz Banjaluku ko promaja kroz opranu kosu”, poručio je Bursać.Vučić i Dodik “dogovorili” praznik: Od sutra se 15. septembar obilježava kao dan svih Srba

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjoj Luci da novi praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave nije samo praznik RS-a i Srbije, nego svih Srba gdje god oni žive.

Dodik je istakao da dan nacionalnog jedinstva treba da odrazi potrebu za okupljanjem oko velikih ideja i vrijednosti koje Srbi kao narod baštine, od historije, jezika, pisma, krsne slave i svega onoga što čini “specifikum srpske zajednice” gdje god ona bila.

“Zato su se RS i Srbija dogovorile da 15. septembra obilježavaju ovaj datum i već sutra naši parlamenti će prvi put donijeti identičan zakon o zaštiti ćirilice, manifestujući tako priču o našem jedinstvu”, naglasio je Dodik.

Inače, Vlade RS-a i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Comments are closed.