DETALJI JUČERAŠNJE AKCIJE // Akciju od polovine februara pripremali policijski službenici MUP USK: Ciljano zadržan na radnom mjestu kako ne bi posumnjao, puna dva mjeseca praćen

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko -sanskog kantona (USK) u suradnji sa KT USK i pripadnicima SIPA-e lišili su slobode policijskog inspektora Amira Karabegovića iz Odjela za DR0GE u Upravi policije MUP-a USK.

Karabegović je lišen slobode na kućnoj adresi u Bihaću, a kod njega su pripadnici SIPA-e našli oko pola kilograma mari*uane i određenu količinu obilježenih novčanica.

Karabegović: Pratili ga dva mjeseca

Akciju su od polovine februara pripremali policijski službenici MUP USK koji su operativnim radom dobili uvjerljiva saznanja da se njihov radni kolega bavi trgovinom nar***icima i to na području Sanskog Mosta i Prijedora. Puna dva mjeseca u tajnosti Karabegović je praćen, a od KT USK zatražena je naredba za posebnim istražnim radnjama. Kako Karabegovič ne bi posumnjao da je pod prismotrom, rukovodeći ljudi u Upravi policije nisu ga ciljano pomjerali sa radnog mjesta u Odjelu za DR0GE.

Ovakav pristup urodio je plodom i otkriven je “uljez” koji je nosio policijsku uniformu. Pripadnici SIPA-e uključeni su obzirom da raspolažu prislušnim uređajima i opremom za dokumentiranje ovakvkih krivičnih djela.

Ovaj slučaj u ime KT USK vode tuž*iteljice Alida Kadić i Neda Draganić, koje su sa svojim profesionalnim pristupom doprinijele pozitivnom ishodu istrage.

Comments are closed.