DANAS JE UPALJENO CRVENO – OPASNO PO ŽIVOT // Dok članovi Vlade USK “sastanče” u klimatiziranim salama: Zdravstveni radnici DZ Bihać će danas raditi u kontejnerima u kojima će temperatura biti i preko 40 stepeni, a tu trebaju doći i pacijenti!

29. decembra snažan zemljotres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali osjetio se i u Bosni i Hercegovini.

Tada su pojedine organizacione jedinice izmještene u kontejnere koji su bili namijenjeni migrantima, a koji su zbog hitnosti situacije postavljeni u krug Doma zdravlja Bihać. Zasjedalo se hitno i razmatralo, na svim nivoima, neki su se pohvalili i da su obezbijedili sredstva sa “viših” nivoa, međutim, kako tad-tako danas. Kada pričamo o zdravstvenim radnicima i pacijentima koji su tada išli po uslugu i na posao u kontejnere, idu i danas.

Imalu su svi sreću da je zima bila blaga, međutim, ljeto ruši temperaturne rekorde, dok istovremeno nadležna vlast ruši rekorde kada je riječ o intertnosti, a potencija nestala, skoro nestala.

Ne zanima ih i ne misle na one koji danas moraju otići po zdravstvenu uslugu u kontejner u kojem je preko 50 stepeni, a kako je tek zdravstvenim radnicima?

Portal USN.ba će od danas, 24. juna 2021. godine odbrojavati dane od potresa i koliko će Bišćanke i Bišćani još vremena po zdravstvenu uslugu ići u kontejner u 2021. godini.

Počnimo sa brojanjem, danas je 177 dana.

Comments are closed.