Otvorena škola u Majetićima, u Cazinu, čija je izgradnja počela 2007. godine (FOTO)

U cazinskoj mjesnoj zajednici Majetići, svečano je jučer upriličeno otvorenje novoizgrađene područne škole, koja inače, pripada centralnoj školi Ostrožac. Izgradnja objekta počela je 2007. ali se tek 2019. godine, nastavilo s ozbiljnim radovima, kada su se u ovaj projekt uključili predstavnici Vlade USK i gradske uprave Cazin.

Vlada je pri tom ukupno izdvojila 300 000 maraka, dok je Grad Cazin preuzeo obavezu rješavanja neophodne dokumentacije i izmirenja troškova električne energije.

Učenici područne škole Majetići kod Ostrožca, od sutra nastavu pohađaju u novoizgrađenom i novoopremljenom objektu. Tako će, umjesto hladnih i neuslovnih prostorija, zimu dočekati u toplom i ugodnom ambijentu, primjerenom propisanim standardima.

Najbolje to zna Sabiha Majetić, koja je u staroj školi provela devet godina, razboljela se i dobila premještaj. Kako nam je sama kazala, iako ne radi više u školi zbog bolesti, sretna je zbog radnih kolegica i djece koja će imati bolje uslove za rad i školovanje.

Stara škola, na zahtjev Vijeća roditelja, srušena je prije nekoliko dana. Nisu više željeli gledati objekt sa urušenim plafonima, dotrajalim mokrim čvorovima i starim pećicama na drva. Kamen temeljac nove zgrade udaren je prije 14 godina, radovi su počeli 2013; ali se s mrtve tačke krenulo tek šest godina kasnije.

Đacima, roditeljima i nastavnicima ove škole na svečanosti su se pridružili i predstavnici Vlade USK na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem.

Comments are closed.