Grupa zabrinutih roditelja traže hitan prijem kod Ogreševića – sumnjamo da ćete uraditi posao na vrijeme (FOTO)

Grupa zabrinutih roditelja OŠ Cazin 1 danas se pismeno obratila gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću, kao i Ministarstvu obrazovanja USK u kojima od njih traže da ih prime kako bi razgovarali o konačnom završetku izgradnje i stavljanju u funkciju OŠ Cazin 1 (bivša OŠ Nurija Pozderac u Cazinu).

Razlog je kako navode, što postoji opravdana sumnja da se novi objekat škole neće otvoriti do 1. septembra i početka nove školske godina.

Ovaj sastanak traže da se organizira i da ih prime najkasnije do 20. augusta ove godine.

Na sastanku bi prisustvovao veći broj roditelja koji traže garanciju da će njihova djeca moći krenuti u novi objekat škole već prvi dan nove školske godine.

Koliko će brzo i da li će ispravno odreagovati iz ureda gradonačelnika i Ministarstva obrazovanja USK saznaćemo ubrzo, ali je definitivno da ova grupa ljudi koja se bori za prava svoje djece neće odustati, što je sasvim razumljivo i opravdano. Tako bismo postupili i mi, ali i svi koji imaju djecu i bore se za njihovo dobro. A ko to ne bude razumio i prihvatio iz vladajućih struktura biće svakako na kraju poražen i smijenjen. Borba za djecu i budućnost nemaju alternativu i sigurni smo da oni koji tako postupaju na kraju izlaze kao pobjednici.

Comments are closed.