Bez stida i srama: Provaljena Gradska džamija u Cazinu

U toku noći provaljena je Gradska džamija u gradu Cazinu.

Prema fotografijama koje su objavljene na facebook stranici ovog džemata vidljiva je veća materijalna šteta koja je pričinjena na vratima džamije, ali svakako osoba koja se odlučila na ovaj postupak, razvalila je i džematsku kasu te je odnešen novac skupljen u dobrovoljne priloge.

O ovom događaju obavijestili su na zvaničnoj facebook stranici džemata:

“Jutros (22.11.’20.) prilikom dolaska na Sabah – namaz smo zatekli provaljenu džamiju. Razvaljena kasa i odnesen novac za dobrovoljne priloge. Da Allah sačuva, kriminalcima ništa sveto nije.”

Pored informacije da je provaljeno u Gradsku cazinsku džamiju, stranica je obavijestila da je sinoć provaljeno i u džemat Stara medresa u Cazinu.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više