Džaferović otvorio Trg “Alije Izetbegovića” u Bužimu i proglašen počasnim građaninom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović B0RAVI0 je danas u Bužimu gdje je prisustvovao obilježavanju Dana općine Bužim, a proglašen je i P0ČASNIM građaninom ove općine.

Džaferović se sastao prvo sa rukovodstvom općine Bužim nakon čega je posjetio turbe generala Izeta Nanića i odao P0ČAST polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe.

Pres**ecanjem vrpce svečano je otvorio i novoizgrađeni Trg Alija Izetbegović koji se nalazi u Bužimu.

U 12.30 počela je svečana akademija i svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Bužim, a članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću je tom prilikom dodijeljena povelja P0ČASN0G građanina Bužima.

“Gospodin Džaferović je D0KAZANI prijatelj Bužima, koji nas je nebrojeno puta do sada podržao. Pomogao je realizaciju možda i najvećeg infrastrukturnog projekta u posljednjih nekoliko godina, odnosno izgradnju Trga “Alije Izetbegovića”, kao i nekolicine ostalih izuzetno važnih projekata za nas”, izjavio je načelnik Bužima Mersudin Nanić.

On je izrazio zadovoljstvo što su ugostili predstavnike državnog i federalnog političkog vrha, te zajedno s njima promovirali ogroman razvojni potencijal općine, ali i još jednom podsjetili na HRABR0ST i D0PRIN0S građana Bužima u najtežim vremenima za nas.

Programu obilježavanja manifestacije prisustvovala je i delegacija Vlade Federacije BiH, PRED0VĐENA premijerom Fadilom Novalićem i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem.

Comments are closed.