Arnautović prepričao detalje drame u OV Bosanske Krupe: Uhvatio me za vrat i prijetio mi. Supruga i djeca mi osjećaju nesigurnost

Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Bosanska Krupa bilo je veoma burno. Naime, sjednicu je zasigurno obilježeno ponašanje vijećnika POMAK-a Jasenka Šertovića, piše raport.ba.

On je kako se navodi bez ikakvog povoda na pauzi, prvo verbalno a potom i fizički napao vijećnika NES-a Midhada Arnautovića. Kako je za naš portal i potvrdio Arnautović ovaj slučaj je prijavljen i policiji.

Imam pravo da predlažem koga hoću

Naime, za naš portal Arnautović je ispričao kako se sve odigralo te kazao da je ovaj postupak odlučio prijaviti policiji prije svega zbog straha koji osjeća njegova porodica.

“Dakle, sve se odigralo na 10.redovnoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je razmatrano ukupno 14 tačaka dnevnog reda. Između ostalog, tačka o kojoj se raspravljalo jesu i Općinska priznanja koja se dodjeljuju za Dan Općine 17. septembra, kada je Općina Bosanska Krupa bila oslobođena tokom proteklog rata. U okviru te tačke daju se određeni prijedlozi i politički subjekti diskutuju i daju prijedloge za određena priznanja. Većina koja je u Općinskom vijeću, dakle SDA i Pomak imali su određene prijedloge. Unutar te tačke ja sam se javljao i diskutovao”, kazao je na početku razgovora Arnautović.

Između ostalog, on je naveo kako je u okviru pomenute tačke imao prijedlog za dobitnika jedne od plaketa, da to bude jedan privrednik koji je kako on navodi zaslužan za razvoj Bosanske Krupe u oblasti zapošljavanja građana.

Arnautović: Prvo mi je prijetio

“Nakon određene diskusije napravljena je pauza, a svi zastupnici su izašli zajedno iz sale. Na pauzi sam primjetio da kolega Jasenko meni upućuje neke prijetnje, stajali smo na razdaljini od tri do četiri metra. U prvi mah nisam to uzimao za ozbiljno. Međutim, on ke krenuo povisiti svoj ton i govorio kako će sa mnom obračunati i da ja nemam da predlažem. U kontinuitetu je te riječi ponavaljo na šta sam ja odgovorio da ja imam pravo da predlažem koga želim, a kolege neka se izajsne o tom prijedlogu”, ispričao nam je Arnautović, dodavši:

Pozvao sam i policiju

“On je nastavio i dalje sa određenim provokacijama, u jednom momentu dok sam ja stajao sa svojim kolegom iz Kluba Šemsom Hadžipašićem i Mehmedom Haskićem on mi je prišao i rukom me uhvatio za vrat. Ja sam stajao spuštenih ruku, on me je držao deset sekundi, kolege su reagirale i odgurnili ga.

On je još dva do tri puta pokušao da fizički nasrne na mene međutim kolege su ga u tome spriječile. On je nastavio da me verbalno vrijeđa i ponovio najmanje tri puta da će me naći u kući i prebiti. Odlučio sam da pozovem policiju. Policija je došla i uzela izjave. Dali smo izajve u policijskoj stanici.

Ja sam fizički napadnut od strane njega, on me uhvatio rukom za vrat i on je udaljen. Nisam podigao ruku na njega, nisam ni pokušao skloniti ruku, nego sam stajao da vidim koje su njegove namjere”, kazao nam je Arnautović.

Istaknuo je da ga je najviše pogodilo prijetnje da će ga prebiti u njegovoj kući.

“Njegova izjava je izazvala strah kod moje supruge i maloljetnje djece i koji sada osjećaju nesigurnost”, zaključio je Arnautović.

Comments are closed.