Bihać: Potvrđena optužnica protiv Midžić Belkise zbog ub*stva

Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 18.02.2021. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Midžić Belkise (1958. godište) iz Bihaća zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kr**ično djelo Ub**tvo.

Optužnicom joj se stavlja na teret da je dana 01.03.2020. godine, oko 21,30 sati, u naselju Midžića mahala, Grad Bihać, u svojoj porodičnoj kući u kojoj živi u zajedničkom domaćinstvu sa suprugom Midžić Hrustom, nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba sa suprugom, u namjeri da usmrti oštećenog Midžić Hrustu, kuhinjskim N0ŽEM sa drvenom drškom ukupne dužine 38,2 cm,dužine sječiva 23,2 cm, zadala jednu ubodnu ranu oštećenom Midžić Hrusti u predjelu grudi, pri čemu je oštećeni zadobio tešku i po život opasnu tjelesnu povredu koja povreda je bila takvog karaktera da je, zbog naglog isk**arenja u srčanu kesu brzo dovela do smrtnog ishoda kod oštećenog Midžić Hruste.

Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza, a prvenstveno nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine i patologije.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o kri*nji kod Kantonalnog suda u Bihaću.

Comments are closed.