AKCIJA “AWARD” // Pripadnici SIPA-e na području USK: Pretresi u tri grada, slobode lišeno jedno lice

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Unsko-sanskog kantona realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Award“, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet 0P0JNIH DR.0GA, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Kako je saopćeno, u akciji је slobode lišenо јedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kri**čno djelo iz člana 238. Kri**čnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet 0P0JNIH dro*a“.

”Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese lica, vozila, stambenih i pomoćnih objekata na tri lokacije u Cazinu, Velikoj Kladuši i Bužimu, i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu dro*u K0KAIN i ma**huana, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem kri**čnom postupku”, saopćeno je.

Nakon kri**nalističke obrade, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Kantonalnom tu+ilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Comments are closed.