Kickboxing: Počele pripreme članova Reprezentacije BiH sa USK

Danas su u Bihaću zvanično počele pripreme članova Kickboxing reprezentacije BiH sa USK koji će nastupiti na predstojećem Evopskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u Budvi od 5. do 11. novembra 2021.godine kao i Svjetskom seniorskom prvenstvu  od 15 do 24. oktobra 2021.god u Lido di Jesolo (Italija).

Radi se o zajedničkim pripremema klubova sa USK udruženih u Kickboxing Savez USK, koji će uz razmjenu iskustava i zajedničke pripreme, jurišaju na najsjajnija odličja.

Pripreme će se odvijati u 2 faze. Prva faza u matičnim klubovima uz 2-3 zajednička treninga sedmično, i druga faza skupna sa 3-4 treninga dnevno, po mogućnosti na nekoj lokaciji van USK gdje su planirani zajednički treninzi i sparinzi sa klubovima iz Hrvatske i Slovenije.

Službenu prozivku reprezentativaca izvršio je vođa trenera za tatami discipline Kickboxing reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Ćatić, koji je ujedno prezentirao plan priprema i ostale aktivnosti koje slijede, dok je početak priprema ozvaničio predsjednik Kickboxing saveza USK, Zijad Halilović.

Svi  zajedno ćemo se potruditi  da pripreme budu na vrhunskom nivou, jer što se tiče trenerskog znanja i iskustva USK je već tredicionalno daje najbolje trenere, a samim tim i takmičare i reprezentativce, kazao je Senad Ćatić

Kako su na početku priprema planirani i pozvani i pojedini, neizostavni predstavnici vlasti, a koji se radi ranije preuzetih obaveza nisu mogli odazvati, trener Rinaldo Pikoloti je istakao da su svi ljudi u koje se reprezentativci mogu pouzdati ispred njih i da je njihov zadatak da daju svoj maksimum te rezultati neće izostati.

Na kraju se obratio  i predsjednik Kickboxing Saveza USK gosp. Zijad Halilović koji je istakao da će Kickboxing Savez USK uz pomoć Sportskog saveza USK i Vlade USK dati svoj maksimum da se reprezentativcima obezbijede što bolji uslovi i što kvalitetnije pripreme, te ozvaničio početak priprema.

Nakon treninga i početka priprema u kongresnom centru hotela “Safir” održana je i redovna skupština KBS USK na kojoj je usvojen Financijski izvještaj za 2020.godinu kao i plan i program aktivnosti za 2021.godinu.

Na kraju skupštine među zaključcima se našao i onaj da svi moraju dati maksimum kako bi Kickboxing Savez USK dobio mjesto koje mu pripada, po masovnosti, rezultatima, a posebno činjenicom da je Kickboxing primljen u porodicu olimpijskih sportova te će u naredne 3 godine biti i kvalifikacione za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.godine.

Comments are closed.