Skandal u bh. nogometu: POGLEDAJTE kako je menadžer igraču “kupio” mjesto među Zmajevima

Tema o kojoj se u bh. nogometnoj javnosti iza kulisa konstantno govori je utjecaj menadžera na sastavljanje tima reprezentacije BiH.

Pojedini igrači reprezentacije Bosne i Hercegovine pozivani su na reprezentativna okupljanja i pored toga što u svojim klubovima uopšte ne bilježe nastupe.

N1 televizija došla je u posjed prepiske u kojoj se jedan nogometni menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta, koji će, prema onome što stoji u prepisci, dobiti priliku igrati u utakmici Bosna i Hercegovina – Kostarika, meču koji je odigran 27. marta ove godine.

Nogometni agent unaprijed je znao kada i kako će njegov klijent zaigrati u državnom dresu, a za to je, kaže, i platio nekome u Nogometnom savezu BiH.

“Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao”, stoji u dijelu prepiske, a koju prenosi N1 televizija.

Prepiska koja je objavljena kao dokaz

“Pregledajući dalje dopisivanje, jasno se može uočiti kako je nogometni agent prije vremena također upoznat i sa pozivima drugih reprezentativaca, koji nisu njegovi klijenti, što ukazuje na uvezanost s ljudima koji vladaju bh. nogometnom”, tvrdi se u objavljenom članku.

Comments are closed.