ŽENA IZ SRBIJE OTVORILA DUŠU: “Ne, moja svekrva nije kao druge – mislim da nikada niste čuli za ovako nešto!”

“Udala sam se malo starija, sa 32 godine. Dugo nisam mogla da 0DLUČIM i na kraju sam D0NIJELA „D0BRU“ 0DLUKU. Moj muž ima četrdeset godina, a njegova cijenjena majka 66 godina. R0DILA ga je prilično mlada.

Moj muž ima PR0SIJEDU K0SU. Vrijedan je čovjek, radi u banci kao šalterski radnik. Da li možete da zamislite koliko smešno i NE0BIČN0 zvuči kad moja svekrva čovjeka sijede K0SE naziva „sinčiću moj“.

Pored kuće u kojoj žive, imaju i stan koji iznajmljuju. Pristala sam da se udam za Dušana, jer mi je 0BEĆA0 da ćemo živjeti 0DV0JEN0. Vjeridbu i vjenčanje smo malo ubrzali jer sam zatr***nila, a u međuvremenu smo P0ČELI da živimo u kući sa njegovom majkom, budući da je stan iznajmljen.

No, evo, P0R0DILA sam, PR0ŠL0 je nekoliko mjeseci, a Dušan nema namjeru da me izvede iz ove pećine, gdje me DAN0N0ĆN0 nadgleda njegova cijenjena majka. Često mi govori : Mama misli da bismo trebali da 0STANEM0 ovde sa njom kako bi mogla da nam P0M0GNE oko bebe.

Čovječe, bre, kažem mu, ne treba mi P0M0Ć ili bilo šta drugo, molim te da se 0SAM0STALIM0, sada imaš svoju P0R0DICU, ali ne, kao da to ne vidi. Mislim da ima D0G0V0R sa majkom.

Jednog jutra moja svekrva je ušla u našu S0BU i P0ČELA da vi*če na mene: A ti, šta to radiš, šta se zamišljaš, selj****uro jedna. Zašto t*eraš mog sina da ode od mene, a zašto? Zašto hoćeš da me 0DV0JIŠ od mog sina jedinca?

Sama sam ga 0DGAJALA, a ti bi da sada u STAR0STI niko nema čašu vode da mi D0NESE ? Zašto? Kako ti je nešto došlo na pamet. Da te više ne čujem! E sada neću da ćutim ni po cijenu kraja svega. Reći ću Dušanu da 0DLUČI . Ili će živjeti sa mnom i našim djetetom, ili sa majkom.”

Comments are closed.