Stranci su vidjeli B0S0N0GU DJEV0JČICU kako maše, a onda su je pratili do šume! (VIDEO)

Hrabra djevojčica po imenu Lexi je spasila život svoje majke i mlađeg brata u saobraćajnoj nesreći koju su imali.

Njena majka je izgubila K0NTR0LU nad V0ZIL0M i završila sa ceste. Pri tome je, zajedno sa MALIŠAN0M, ZAD0BILA nekoliko P0VREDA .

5-godišnju Lexi je PR0BUDI0 pl*ač njenog brata.

Ona se uspjela P0PETI iznad auta i davati PR0LAZNICIMA znak da joj HITN0 treba P0M0Ć. Da ona nije bila u takvom P0L0ŽAJU, niko ih ne bi primjetio ST0GA je ova malena djevojčica svojim HER0JSKIM P0TEZ0M zaslužila medalju. Jedna žena ju je na taj način primjetila i sačekala sa njom dok policija nije došla.

Pogledajte video. Priča ima sretan kraj.

Poslušala savjet i oprala jagode u slanoj vodi: Pogledajte šta je izašlo iz njih…

SEZ0NA je jagoda, mnogima 0MILJEN0G voća, ali nakon ovoga, možda ćete P0ŽELETI da nađete novog FAV0RITA među voćkama.

Naime, postoji verovanje da je jagode dobro oprati u slanoj vodi jer u njima žive razni pauci ili vrlo sitni ins*kti. Baš P0PUT većine nas, novinarka Krista Tores do sada ih je prala samo u vodi pa je odlučila da se uveri ima li u tome istine.

Napunila je P0SUDU vodom sobne temperature i sirćeta u razmeri 4 prema 1 i malo soli. U taj RASTV0R stavila je jagode i ostavila da tako stoji 5 minuta.

Iako nije videla pauke u vodi, kada je pogledala jagode izbliza bila je Š0KIRANA jer su iz njih izlazile male bele bube nalik crvima. Tvrdi da ih je videla na oko šest od osam jagoda koje je stavila u P0SUDU.

Prema mišljenju stručnjaka, ispiranje povrća i voća SLAN0M vodom može P0M0ĆI u ISPIRANJU 0TR0VA, a očito i prljavštine i ins*kata. Beli crvići koje je novinarka videla su P0T0MCI sirćetne mušice PL0DA, jedne vrste vinske mušice. Ženke 0DLAŽU svoja jaja u voće koje tek počinje da sazrevati, P0SEBN0 u B0R0VNICE, jagode i maline.

Zapravo, naučnici kažu da svi mi godinama jedemo bube, samo nikada nismo razmišljali o tome niti ih primetili.

Comments are closed.