OVAJ DJEČAK VAS MOLI DA MU POMOGNETE: “Kupite moje salate, pomozite mi da prohodam”

“Podržite Hasu, dijete s CEREBRALN0M PARALIZ0M”, “Kupite moje salate, pomozite Hasi da prohoda”, samo su neke od poruka hrabrog dječaka iz sela Bjelave kod Srebrenika Hasana Jukića, koji je na svom profilu na društvenim mrežama napravio ”pijacu”.

U porodici Jukić niko ne radi, pa se živi od prodaje tegli s paprikama, kupusom i feferonima po cijeni od samo tri marke.

Fotografije vedrog dječaka s CEREBRALN0M PARALIZ0M  mnoge su rastužile, pa su Hasine salate stigle i do Austrije, prenosi Avaz.

– Pošto ni ja ni suprug ne radimo, pravimo i prodajemo salate. Ja se brinem o djetetu, a muž to prodaje. Obrađujemo oko jedan dulum zemlje, malo paradajza, paprike i kupusa. Imamo još možda 200 tegli, turšija, feferoni, paprike punjene kupusom i to je to. Nismo mi to pravili na tone – kaže Hasina majka Zijada Jukić.

Uz fotografije, Hasan je objavio i videoklipove snimljene tokom njegovog liječenja, za vrijeme vježbi, ali i u trenucima odmora uz muziku. UPRK0S činjenici da se kreće u kolicima, ovaj mio i vedar dječak oduševio je sve koji su ga posjetili.

B0RBA porodice ovog dječaka traje već godinama.

– Hasan je R0ĐEN s CERBRALN0M PARALIZ0M, imao je dvije 0PERACIJE do sada. Jednu u Srbiji, a drugu u Tuzli. Trenutno, zbog ove korone, ne može ići ljekarima, pa vježba kod kuće, gdje imamo RAZB0J vani, ispred kuće, a u kući hodalicu. Očekujemo da ruski ljekari, koji su ga 0PERIRALI u Ćupriji, u Srbiji, dođu u Tuzlu, u Centar “Koraci nade”, pa da vidimo s njima šta dalje – dodaje Zijada.

Novčana sredstva iz BiH mogu se uplatiti na račun 1604027200045888, otvoren kod ”Vakufske banke” na ime Hasanovog oca Novalije Jukića.

Comments are closed.