NAŠA POZNATA PEVAČICA PREMINULA OD TUGE ZA ĆERKOM! Njena TRAGIČNA SUDBINE nateraće vam SUZE na oči!

Vera Ivković je bila jedna od najcenjenih pevačica narodne muzike u bivšoj Jugoslaviji koja je obeležila veliki period u tadašnjoj muzici.

Dama izuzetnog glasa važila je za veliku umetnicu i pevača za koju se nisu vezivali nikakvi skandali. Ipak, splet nedaća u životu Veru je koštao zdravlja, pa kako mnogi smatraju, otišla je sa ovog sveta prerano.

Preminula je 10. marta 2012. godine u Domu za stara lica u Rumi.

Printscreen You Tube/RTS Kolo – Zvanični kanal

Razbolela se šest godina ranije, nakon što joj je u 27. godini života preminula kćerka.

Suprug Danilo umro je 2002, a četiri godine kasnije i njihova ćerka Maja. Vera je imala nekoliko moždanih udara, a od 2006. bila je vezana za invalidska kolica.

Živela je daleko od očiju javnosti, okovana bolom i zaboravljena od mnogih. U najtežim trenucima, osim sina Vlade i snaje, uz nju su bile koleginice Anđelka Govedarević i Gordana Stojičević, sa kojima je pevala u “Đerdanu”.

– Teško se borila s bolešću moje sestre. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina sm*t je pokosila majku – rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

era je karijeru započela 1966. godine snimajući duetske ploče sa suprugom Danilom Živkovićem, kompozitorom i aranžerom, a zatim i solo albume od kojih su mnogi dostigli zlatne tiraže.

Bila je poznata po hitovima “Šuška se, šuška”, “Šta će mi šalvare”, “Vrgolastu rodila me nana”,”Samo ti si u mom srcu”, “Da nije tebe” i “Kako je tebi bez mene”. Snimila je veliki broj šumadijskih, vojvođanskih, starogradskih i izvornih pesama, ali i veliki broj balada i novokomponovanih narodnih pesama.

Ivkovićeva je osvojila veliki broj priznanja i prestižnih nagrada na festivalima širom cele Jugoslavije.

/ informer.rs

Comments are closed.