LIŠEN SLOBODE POZNATI PEVAČ: ZL0ČIN koji je počinio P0TRESA0 je Nemačku, ali i SRBIJU I HRVATSKU

Tokom pretresa njegovog stana pronađena je velika količina zvučnika

Policija u Koruškoj uha**ila je 36-godišnjaka, poznatog na radikalnoj desničarskoj muzičkoj sceni pod nazivom MrBond, među čijim navijačima su počinioci napada u Haleu u Nemačkoj i Krajstčerču na Novom Zelandu.

U selu u blizini Beljaka, nakon dugotrajne istrage, policija je pronašla i uh**sila repera MrBonda, koji od 2016. godine putem interneta širi antisemitsku i radikalnu desničarsku muziku. Četiri godine je uspešno izbegavao obaveštajne potrage.

Tokom pretresa njegovog stana pronađena je velika količina zvučnika, kao i oru*je i predmeti sa zabranjenim simbolima iz perioda naci**alsocijalizma.

Zaslužan je, između ostalog, za proizvodnju i prodaju materijala sa nacističkim sadržajem, kao i za širenje rasne i verske mržnje.

U stihovima je veličao Nemce kao preteranog Prema austrijskim medijima, MrBond je u muziku svetski poznatih umetnika poput Scorpions ili Bloodhound Gang ubacio svoje tekstove sa nac**tičkim sadržajem, u kojima, između ostalog, o Nemcima peva kao „vladajuću rasu“. Na svom Darknet nalogu, MrBond je pohvalio napadača iz Christchurch-a, koji je ub*o 51 osobu u džamiji tog novozelandskog grada.

Navodno je preveo i objavio svoj rasistički manifest. Napa*ač na nemačku sinagogu u Haleu 2019. godine pratio je svoj direktan prenos napada muzikom MrBonda. Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer opisao je hap*enje 36-godišnjeg neo*acista kao veliki uspeh austrijskih vlasti.

„Radikalni desničarski ekst*emizam izražen je u mnogim oblicima i oblicima … i kakav god oblik borbe protiv radikalne desnice zauzeo, deo je naše istorijske odgovornosti“, rekao je Nehammer. Gospodinu Bondu preti kazna do nekoliko godina zat*ora zbog distribucije zabranjenog materijala, kao i tužba zbog kršenja autorskih prava.

/ espreso.rs

Comments are closed.