Kada biste znali koliko je ova POVRĆKA zdrava jeli biste je SVAKI DAN! Utiče na krvni pritisak, čuva od virusnih infekcija, pa čak i od RAKA DEBELOG CREVA!

Keleraba je zdravo niskokalorično povrće koje je bogato vlaknima i pružiće vam osećaj energije, sitosti. Osim toga ubrzava metabolizam i probavu, pa se preporučuje svima koji se žele osloboditi viška kilograma.

Keleraba je odličan izvor vitamina C i jača imunološki sastav, neutralizuje štetne učinke slobodnih radikala i usporava proces starenja.

Osim toga, vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa čime se jača organizam u globalu.

Ima blagotvoran učinak na kardiovaskularni sistem jer smanjuje razmeru lošeg holesterola u krvi. I stabilizuje nivo šećera u krvi, pa se preporučuje kod pacijenata koji pate od hipoglikemije i dijabetesa.Uz redovne konzumacije svežih keleraba možete smanjiti rizik od kamena u bubregu, dok kalijum smanjuje povišen krvni pritisak. Keleraba uklanja zatvor, a neki rezultati istraživanja tvrde i kako pomaže u prevenciji raka debelog creva.

Štaviše, keleraba ima blagotvoran učinak na zdravlje i snagu kostiju, limfnog sistema, vezivnog tkiva, zuba i desni. Ujedno ublažava otekline, kandidijazu i virusne infekcije.

/ informer.rs

Comments are closed.