Kojim je toplomjerom najpouzdanije mjeriti temperaturu djetetu

Svi toplomjeri su uredu, inače je standard živin toplomjer, ali oni se svuda u svijetu povlače iz upotrebe, jer je živa jako otrovna. Prema tome digitalni ili ušni, ali kod mjerenja treba se pridržavati preporuka proizvođača.

Inače vrijednosti izmjerene temeperature nisu presudne u dijagnostici, malo je značajno je li temperatura 38, 1 ili 37,9 – temperatura je prijatelj organizma, ne neprijatelj, pa je niti ne treba previše energično tretirati.

Kod povišenja temperature kod djece aktiviraju se odbrambeni sistemi tijela pa nije nužno reagirati na svaku crticu na toplomjeru.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više