Sjednica Kolegija Skupštine USK zakazana za sutra: Kada će biti zakazana sjednica na kojoj će biti usvojen Budžet?

Nakon špekulacija o rekonstrukciji Vlade i najavama promjene čak pet ministara, te nakon javne ponude od strane SDA da SDP USK dobije premijera, dopredsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona je danas zakazao sjednicu Kolegija Skupštine USK.

Prema pozivu koji je dostupan medijima, sjednica je zakazana za sutra sa početkom rada u 09,30 sati, a na dnevnom redu će se raspravljati o terminu održavanja 15 redovne sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona.

Veoma je bitno javnost upoznati, s obzirom da se radi o redovnoj proceduri, da sjednica neće biti održana prije narednog utorka, što je 13. april, a podsjećamo da je posljednji rok za usvajanje Budžeta bio kraj marta, nakon čega svaka isplata iz kantonalne kase nije moguća.

Da li će Kolegij na sutrašnjoj sjednici usaglasiti termin redovne sjednice, ili će ipak hitnom ili vanrednom procedurom ubrzati usvajanje Budžeta, ostaje nam da vidimo.

Da li će biti rekonstrucija Vlade, eventualna smjena premijera Ružnića ukoliko SDP pristane na ponudu SDA, hoće li se usvojiti Budžet, ostaje nam da vidimo, a po svemu sudeći rasplet ćemo čekati još minimalno sedam dana.

Comments are closed.