Otkriveno ko je Bosanac o kojem bruji region: Iz ruševina i blata u Petrinji spasio zastavu Hrvatske (FOTO)

Komandir Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH Samir Mirvić dospio je u žižu javnosti u regionu nakon što su objavljene fotografije na kojima on iz ruš*vina izvlači zastavu Hrvatske.

Nakon potresa u Petrinji, pomoć u Hrvatsku stigla je iz čitave Evrope, a među prvima pomoć je ponudila i naša zemlja.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija policajca u uniformi koji sa zemlje u Petrinji iz blata podiže zastavu Hrvatske.

Fotografiju je uslikao Nermin Sipović, a na njoj je Sarajlija Samir Mirvić, komandir Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. Mirvić je uslikan kako iz blata podiže državnu zastavu Hrvatske i prema njoj se odnosi s poštovanjem.

Nakon što smo ga kontaktirali, Mirvić nam je rekao da je zastavu primjetio dok je s ostatkom ekipe hodao ulicama raz**šene Petrinje u potrazi za građanima kojima treba pomoć.

“Kada smo prolazili pored ruš*vina, vidio sam da u blatu leži hrvatska zastava. Bilo mi je teško gledati SIMB0L jedne države u blatu, pa sam je podigao smotao i stavio uz ulazna vrata. Bila je mokra i oštećena, ali je svejedno to i dalje bila zastava, nisam je mogao ostaviti u blatu”, kazao nam je Mirvić.

Kako kaže u Petrinju su išli kako bi dostavili pomoć za kolege iz policijskih stanica Petrinja i Glina.

“Situacija u Petrinji i Glini je jako teška. Grad je pust, samo je policija tamo. Slike ne prikazuju stvarni razmjer už*sa koji se tamo desio. Sve je por*šeno i un*šteno. Ljudi koji su ovo sve preživjeli za mene su HER0JI”, kazao nam je Mirvić.

Petrinja: Policijac iz BiH iz blata spasio hrvatsku zastavu i stavio je na  sigurno – Jabuka.tv

Otkrivamo ko je Bosanac koji je iz blata podigao zastavu Hrvatske u  porušenoj Petrinji / Radio Sarajevo

Comments are closed.