NEVJEROVATNO! U Austriji ove godine niko nije preminuo od sezonske gripe

Ove godine u Austriji je bilo infekcija sličnih gripu, ali nije zabilježen (izuzev aktuelnog uvezenog slučaja) aktivnost gripa, pa tako nije bilo ni preminulih od ovog virusa

– Čitava Evrope bilježi nevjerovatnu statistiku, a to je da nije bilo sezonske gripe, izuzev Portugala, Velike Britanije, Danske, Litvanije i Azerbejdžana – naveo je ministar zdravstva Austrije.

On je ukazao da je ove godine u Austriji bilo infekcija sličnih gripu, ali da nije zabilježena, izuzev aktuelnog uvezenog slučaja, aktivnost gripa, pa tako nije bilo ni preminulih od ovog virusa.

PR0TEKLIH godina bilježeno je više hiljada slučaja preminulih tokom sezone gripe. Tako je u sezoni 2016-2017. zabilježen broj preminulih gripe – 4.436. Godinu dana kasnije registrovano je 2.851 preminulih od gripe, u sezoni 2018-2019. bilo je 1.373 preminulih, dok je 2019-2020. bilo 834 slučaja.

– Mjere za zaštitu od korona virusa od maske do distance, i higijena, nisu samo smanjile infekciju ovim virusom, već su po prvi put zaustavile i talas gripa, i time velikih broj preminulih, koji bi bili dodatno napravio PR0BLEM po sistem, rekao je ministar.

Comments are closed.