Na farmi purana u Hrvatskoj pojavila se ptičija gripa

Na farmi purana u Delovima, mjestu u općini Novigradu Podravskom u Republici Hrvatskoj, pojavila se ptičija gripa, a kako se neslužbeno saznaje u četvrtak je počela eutanazija purana.

Riječ je o objektu u kojem purane uzgaja firma “Vindon” iz Slavonskog Broda, čiji je osnivač varaždinska “Vindija”.

Lokalni novinari su detalje pokušali saznati u “Vindiji”, no na telefonske pozive niko se nije javljao.

Neslužbeno se saznaje da je tokom dana na farmi eutanizirano nekoliko hiljada purana, koji su kamionima “Agroproteinke” iz Sesveta odvezeni na neškodljivo uništavanje u tu firmu, javlja Hina.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak da je potvrđena ptičija gripa na području Koprivničko-križevačke županije te da su poduzete sve mjere kako bi se spriječilo širenje virusa.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više