U Sarajevu lišena slobode Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića

Na području Općine Stari Grad u Sarajevu policijski službenici po nalogu Suda i Tužilaštva BiH vrše pretres stambene kuće koju koristi Alisa Mutap, bivša djevojka ub**enog Dženana Memića.

Tokom današnjih aktivnosti u Sarajevu su uha**šene dvije osobe inicijala A.R. i M.O.

Kako nezvanično saznajemo A.R. je Alisa Ramić koja se djevojački prezivala Mutap.

U posljednjih nekoliko mjeseci istraga o ub**tvu Dženana dobila je na zamahu pa su već uh**šeni Alisin otac Zijad Mutap, kao i policijski službenici Hasan Dupovac i Josip Barić.

Porodica Memić sve vrijeme tvrdi da Alisa Mutap zna ko stoji iza Dženanovog ub**tva i šta se dešavalo kobne noći, ali da krije i “glumi” amneziju.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget je kazao da o detaljima ne može govoriti i da će sačekati saopćenje Tužilaštva BiH, ali da je znao da će doći i ovaj dan, prenosi klix.ba.

“Mogu smo reći da se radi veoma ozbiljno na ovom predmetu zahvaljujući glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH. Znao sam da će ovaj dan doći. Krivična prijava od prije dvije godine sada daje rezultate, Drago mi je zbog porodice Memić i moram reći da se ne radujem ničijoj nesreći, ali svi moramo biti jednaki pred zakonom”, dodao je Feraget.

U okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici SIPA-e, Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, danas vrše pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banja Luke, radi prikupljanja dokaza.

Dvije osobe, čiji se prostori pretresaju, su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a cijela istraga se sprovodi u vezi s ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza.

Podsjetimo, u ovom predmetu uh**šeni su Hasan Dupovac, nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS i Zijad Mutap. Oni su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela.

Uh**šeni Josip Barić osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima protivzakonito posredovanje i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

Radi se o policajcu koji je ispitujući jedinog svjedoka u predmetu “Dženan Memić”, a to je Dženanova djevojka Alisa Mutap, u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom smjeru.

Comments are closed.