SLUČAJNO ILI NE?! Na dan V0JSKE RS-a, AMERIČKA V0JSKA vozilima prošla kroz Banja Luku na putu za Manjaču (FOTO)

K0NV0J vozila u kojem su nalazila AMERIČKA V0JSKA  prošao je Banjom Lukom, tokom priprema za veliku V0JNU vježbu “Brzi odgovori 21”. Informaciju je podijelio Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a.

“Slučajno ili ne, upravo na Dan V0JSKE RS-a američka V0SJKA  prolazi Banjom Lukom. U pratnji V0JNE P0LICIJE OS BiH i Policije RS-a, koje su pratile i 0BEZBJEĐIVALE K0L0NU teških američkih vozila sa nao***njem , NE D0ZV0LJAVAJUĆI građanima da im se približe, K0NV0J američkih V0JNIH vozila prošao je kroz Banja Luku na putu za Manjaču”, napisao je Vukanović na svom BL0GU.

Dodao je da je K0N0VJ vozila privukao veliku pažnju Banjolučana koji su gledali u nevjerici otkud američka V0JSKA u centru najvećeg grada RS-a. Američki V0JNICI učestvovat će na velikoj V0JN0J vježbi na V0JN0M P0LIG0NU bivše JNA na Manjači, skupa sa pripadnicima OS BiH.

“Američki V0JNICI su u Banjoj Luci UPRK0S tvrdnjama Milorada Dodika da je vježba na Manjači ‘on line’ te ranijih najava da će okupiti 30.000 svojih pristalica da zaustavi američku V0JSKU i BL0KIRA Manjaču”, napisao je Vukanović.

Dodao je da bi Dodik trebao da izađe u javnost i objasni javnosti i građanima šta se D0GAĐA i da li je sve posljedica ANP-a nazvanog Program REF0RMI , i otvorenog puta BiH u NAT0.

Konvoj vojnih vozila prolazi kroz Banju Luku 12. maja

Comments are closed.