Sjednica Predsjedništva BiH, Dodik od petka predsjedavajući

Sjednica Predsjedništva BiH bit će održana danas s početkom u 17 sati. Dnevni red nije poznat, ali je indikativno da se sjednica održava uoči 25. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Iako su članovi Predsjedništva BiH trebali usvojiti usaglašenu izjavu to se još uvijek nije dogodilo niti mogu postići saglasnost oko teksta izjave, piše NAP.

Iako je bilo pokušaja međunarodnog faktora da se dođe do prihvatljivog rješenja čini se da je to prošlo bez uspjeha. No, prijedlozi izjava danas će se naći na sjednici ali je pitanje da li će ijedan biti prihvaćen.

U petak 20. novembra Milorad Dodik preuzima osmomjesečno predsjedavanje Predsjedništvom BiH.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više