PRETRESI I U BIHAĆU // Detalji akcije SIPA-e: Pretresi u Sector Securityju, oduzete duple kase i velika suma novca

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jutros započeli operativnu akciju “Kruna” na 18 lokacija u više gradova Bosne i Hercegovine s ciljem provjere aktivnosti dvije firme sa sjedištem u Bihaću.

Akcija se provodi u Banjoj Luci, Doboju, Prijedoru, Kozarcu, Tuzli, Sanskom Mostu, Trebinju i Bihaću, a u ovim gradovima se nalazi sjedište i poslovne jedinice dva poslovna lica – Sector Security i Bodyguard Fileković.

Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo “Poreska utaja ili prevara”.

Prilikom pretresa je oduzeta poslovna dokumentacija, računari, duple kase koje su korištene za vođenje duple evidencije te veća količina novca za koju se vjeruje da nije bila oporezovana.

Riječ je o jednoj poslovnici firme Bodyguard Fileković, dok su preostalo poslovnice Sector Securityja, odnosno subjekati širom BiH koji posluju pod vlasništvom te firme čije je sjedište u Bihaću.

Kako saznajemo uhapšenih nema, no nekoliko osoba će biti ispitano u svojstvu svjedoka.

Sector Security je jedna od firmi pokojnog Slaviše Krunića koji je ubijen u aprilu 2019. godine u blizini Banje Luke. Nedavno je i Biznisinfo pisao o jednoj od njegovih poslovnih subjekata “Sector ADS” navodeći da ga je kupio “Prointer” čiji je vlasnik sin Milorada Dodika, Igor.

Comments are closed.