Posljednja sedmica u februaru donosi neobično vrijeme: Zašto će se nebo “zamutiti” iznad BiH?

Temperature će varirati, ponegdje se očekuju jutarnji minusi, a tokom dana temperatura vazduha će dostizati dvocifrene brojke

Kraj februara obilježit će sunčano vrijeme i porast temperatura, najavljuje Federalno hitrometeorološki zavod (FHMZ).

Dnevne temperature će u ponedjeljak rasti od 10 do 16 stepeni. Jutarnja temperatura iznosit će od 0-5 stepeni, na jugu i do 8 stepeni Celzijusa.

Danas je za regije Sarajeva, Višegrada i Prijedora upaljen žuti meteoalarm zbog magle te, kako navodi Federalni hidrometerološki zavod, smanjene vidljivosti od 200 metara.

U utorak će biti nešto toplije, očekuje se da će se dnevne temperature kretati od 10 do 18 stepeni Celzijusa. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove najavljena je magla i niska oblačnost. Jutarnje temperature kretat će se od 2 do 6 stepeni, na jugu do 8 stepeni Celzijusa.

Srijeda će biti sunčana, dnevne temperature kretat će se od 12 do 18 stepeni Celzijusa. Jutarnje će iznositi od 2 do 7 stepeni, na jugu od 9 stepeni Celzijusa.

Od sredine ove sedmice će prema našim područjima pristizati saharski pijesak koji će se gurati sa sjevera prema jugu, a iz dana u dan sve će više biti primjetniji i nad bosanskohercegovačkim nebom koje će u određenoj mjeri zamutiti, kazao je meteorolog Nedim Sladić.

Comments are closed.