Lidl u jednom bh. gradu planira otvoriti čak dvije poslovnice

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković potvrdio je informaciju kako je prije 10-tak dana delegacija njemačkog trgovačkog lanaca Lidl koji posluje u većem dijelu Europe te u SAD-u boravila u Živinicama te tom prilikom iskazali interes za dvije lokacije na kojima bi otvorili svoje objekte.

Delegaciju Lidla predvodili su, kako piše Tuzlanski.ba, predstavnici ove kompanije iz Zagreba.

Distributivni centar Lidla za područje čitave BiH će biti lociran u Sarajevu dok kada je u pitanju Tuzlanski kanton predstavnicima Lidla najinteresantnije je za sada područje Živinica.

Upravo u Živinicama imaju u planu otvoriti čak dva objekta odnosno poslovnice koji će se prostirati na površini od najmanje 10.000 m2 ukupne površine.

Jedna od lokacija koja bi odgovarala delegaciji Lidla koja je boravila u Živinicama, nalazi se uz magistralni put Tuzla – Sarajevo, dok bi se drugi objekat nalazio negdje u centru.

Predstavnici Lidla, prema pisanju istog portala, aktivno posljednjih mjeseci traže atraktivne lokacije u BiH na kojima bi istovremeno otvorili svoje objekte. Jedan od uslova da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekat jeste da taj grad odnosno općina broji minimlano 30.000 stanovnika. Također, od presudnog značaja kompaniji Lidl da bi odlučili svoj objekat otvoriti u nekom gradu jeste njegova geografska pozicija, povezanost sa većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja. Osim Živinica Lidl razmatra mogućnost da svoj objekat otvori i na području Brčko distrikta.

Comments are closed.