Dobri ljudi skupili novac za četvero djece koji su ostali bez majke: Sagradit će im kuću

Nakon što je preminula samohrana majka četvero djece iz sarajevske općine Stari Grad Emina Stanković, o čijoj teškoj životnoj sudbini “Avaz” je pisao kada su se organizirale humanitarne akcije pomoći, stigla je jedna lijepa vijest.

Aida Feraget, jedna od organizatra prikupljanja pomoći, na Facebooku je objavila da je u Americi pri kraju akcija za prikupljanje novca i kupovinu kuće za sinove rahmetli Emine. Navela je da su na današnjem sastanku predstavnici Islamske zajednice preuzeli na sebe stipendiranje najmlađeg brata tokom ove i naredne školske godine.

– Onaj užas u kom je Emina umrla i u kojem njeni sinovi žive, konačno ima kraj. Njeni sinovi će živjeti u normalnim uslovima. Bila je to i njena želja, pričali su mi koliko se borila, radeći nekoliko poslova, da im obezbijedi to. Nekako osjećam da je u svojim zadnjim danima to i uspjela, iako to, nažalost nije doživjela. Priču o njenoj borbi ste prepoznali svi vi – stoji, izemđu ostalog, u objavi Feraget.

Podsjećamo, Emina je živjela u veoma teškim uvjetima. Da stvar bude gora, nesretna žena bila je oboljela od karcinoma i nije bila sposobna raditi, a jedno od njene djece ima tuberkulozu.

/avaz.ba

Comments are closed.