NAKON ŠTO JE LIŠENA SLOBODE ALISA MUTAP // Feraget: Svi moramo biti jednaki pred zakonom!

Sarajevska policija danas je lišila slobode Alisu Ramić (djevojački Mutap) te Muamera Ožegovića u okviru istrage za ub**tvo Dženana Memića.

Podsjetimo da je Ramić bila djevojka Memića, dok je Ožegović radio kao recepcionar u hotelu Crystal na Ilidži tokom kobne noći.

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget rekao je da se na ovome radi više od pet godina.

“Desilo se nešto što se moralo desiti – svi moramo biti jednaki pred zakonom. Mutap uživa blagodeti pretpostavke nevinosti, ali Tužilaštvo BiH ima pravo i obavezu, kako je to i najavila glavna državna tužiteljica Gordana Tadić da će ovo postati aktivna i intezivna istraga i to se i ostvaruje. Potrebno je ispitati sve okolnosti i vidjeti ko je sve bio pripadnik grupe za organizirani kr*minal koja je imala za cilj zataškati ub**tvo i ko je organizator ove grupe, jer za njega je rezervisana posebna kazna i do 45 godina zatvora”, rekao je Feraget.

Podsjetimo i da je Muriz Memić danas rekao kako je upravo Ramić saučesnik.

“Ona je saučesnik, šetala je sa njim, vidimo koliko je vremena trebalo da se ovo desi. Drago mi je da je ovo uradio MUP KS da vrati povjerenje građanima, jer bilo je urušeno dok je Vahid Ćosić bio na čelu”, rekao je Muriz.

Comments are closed.